Бібліопікнік у стилі Мумі-тролів «Смакуй з насолодою»

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 15 серпня 2019 16:08

98_9815 серпня центральна бібліотека для дітей запросила читачів на бібліопікнік у стилі мумі-тролів «Смакуй з насолодою».

Нещодавно (9 серпня) всесвітньовідомій казкарці Туве Янсон виповнилося 105 років. Тож ми вирішили відсвяткувати її день народження у такий незвичний спосіб, влаштувавши бібліопікнік «Смакуй з насолодою». Смакували книжками Туве Янсон про Мумі-тролів. Насолоду нам принесли ілюстрації Туве Янсон та різноманітні ігри, пов'язані з її творами. Запивали всі ці неймовірні емоції улюбленим напоєм мумі-тролів – кавою з молоком. В подарунок авторці вирішили зробити вітальну листівку з мумі-тролями. Впевнені, що авторці сподобалась би ця ідея.

Фотомоменти заходу

Учасники заходу приходили заздалегідь та потрапляли у Долину Мумі-тролів. Усміхнене обличчя Туве Янсон зустрічало всіх з екрану ТВ. Імпровізована портретна стіна «Мешканці Мумі-долу», виставка книг «Мандрівка у долину Міму-тролів» притягували увагу читачів.

Читачі та бібліотекарі зібралися за столом для спілкування. Згадали сторінки біографії Туве Янсон, а потім всі разом грали у різноманітні ігри, пов'язані з творами Туве Янсон: ігри «Сумочка Мумі-мами», «Так чи ні», «Впізнай героя». Діти проходили тест «На кого з героїв Мумі-долини ти подібний», знайомилися з Правилами Долини Мумі-тролів.

Учасники бібліопікніка скоштували страви з кухні Мумі-мами: каву з молоком, печиво та цукерки.

З новими силами взялися за створення вітальної листівки з героями Муміландії.

Було гаряче, дружно, дуже цікаво та творчо!

Фотомоменти заходу

Творчі роботи дітей вийшли надзвичайно красиві! Всі учасники майстер-класу користувалися однаковими матеріалами, проте листівки вийшли у кожного різні, але однаково неймовірні, красиві та зроблені з любов'ю. Але найкращою вийшла листівка, яку зробили учасники заходу спільно: працювати разом завжди веселіше! 

Фото дитячих робіт

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу