Місто читаючих дітей: книжково-ілюстративна виставка до Міжнародного дня захисту дітей

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
П'ятниця, 29 травня 2020 18:35

dity_dity1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей

– одне из найбільш «дитячих» свят у світі. Кожним четвертим мешканцем нашої планети є дитина. Щохвилини на Землі з'являється майже 200 немовлят. Діти – це життєдайна надія планети. Вони звеселяють нас дзвінким сміхом, прославляють своїми успіхами.

День захисту дітей вважається одним з найстаріших міжнародних свят. Цього року буде 95-е свято дитинства, захисту життя, здоров'я і прав дітей. 1925 року представники різних країн вперше скликали «Всесвітню конференцію з благополуччя дітей» у Женеві. За підсумками конференції було прийнято рішення відзначати у всіх країнах світу День дітей, який зміг би привернути увагу до проблем дитинства.

Міжнародний день захисту дітей має свій прапор. На зеленому фоні, що означає зростання і родючість, навколо знаку Землі розміщені стилізованіprapor_dity фігурки – червона, синя, жовта, біла і чорна. Ці людські фігурки означають, що людей у світі дуже багато, і всі вони різні. Але люди повинні дбати один про одного.

Організація Об'єднаних Націй проголосила та записала права дітей у Всесвітній декларації прав дитини. Ознайомитися з Декларацією прав дитини можна у бібліотеці.

Книжково-ілюстративна виставка «Місто читаючих дітей», що знаходиться у бібліотеці, містить розділ, присвячений Міжнародному дню дітей. На полиці знаходяться журнальні матеріали про права та обов'язки дітей, Декларація прав дітей, історія цього дня.

Права дитини у бібліотеці

misto_ditejyЧи розмірковували ви колись над тим, якими правами ви користуєтеся у бібліотеці? Ця громадська установа піклується про можливість отримувати інформацію, навчатися, а також відпочивати та цікаво і корисно проводити час. Усе це забезпечується наявністю різноманітних друкованих видань: художніх та наукових книжок, газет та журналів. Це доступ до мережі Інтернет. Бібліотека піклується про щасливе та змістовне дитинство маленьких громадян: виставки, зустрічі з улюбленими письменниками, спілкування з однолітками, обговорення книжок, які схвилювали, різноманітні майстер-класи, - на все це має право кожна дитина. Бібліотеки забезпечують усім читачам право на відпочинок і дозвілля, право на доступ до інформації та право на вільне висловлення думок.

У другому розділі виставки «Мистецтво читання» корисний матеріал знайдуть для себе як батьки, так і діти. У ньому містяться поради щодо вибору книжки, настанови, як удосконалити техніку читання та історії написання найзнаменитіших дитячих творів української та всесвітньої літератури.

Третій та четвертий розділи виставки «Діти творять дива, коли вони читають», «У мандри запрошують книги» представлені книжками А.Костецького, А.Бачинського та В.Нестайка про веселе, безтурботне та сонячне дитинство.

Поличка-виставка «Шедеври своїми руками» - милує око різноманітними поробками, що зробили діти – читачі бібліотеки. Пабло Пікассо казав: «Кожна дитина — художник. Труднощі в тому, щоб залишитися художником, вийшовши з дитячого віку».

Всіх зі святом, з Міжнародним днем дитини! Залишаймося трошки дітьми!

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу