Нові надходження у бібліотеці

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
П'ятниця, 29 січня 2021 16:42

novy_nadxodzenjaПісля тривалого карантину бібліотека відкрилась і готова дивувати вас, шановні читачі,

новими та різноплановими книжками!

Приходьте у бібліотеку! Нові книжки чекають на свого читача! Цією статтєю ми ознайомимо вас з деякими книжками, що поповнили наш фонд.

Наукова, науково-популярна література

Я.І. Перельман «Захоплююча алгебра»: Країна Перельманія

Я.І. Перельман «Захоплююча геометрія»: Країна Перельманія

zaxoplyyha_algebra «Захоплююча алгебра» Я. І. Перельмана — одна з найзахопливіших книжок про алгебру. У ній ця наука ніби  відокремлюється від класної дошки, з якою вона тісно «зрослася» у свідомості більшості читачів, і переноситься у вільний простір, де знаходить найрізноманітніші застосування. Основне своє завдання автор вбачає у тому, аби прищепити читачеві інтерес до занять алгеброю та викликати у нього бажання самостійно усунути прогалини своєї математичної підготовки. Прочитавши книгу, читач знатиме незмірно більше про основні ідеї алгебри та про її застосування, ніж про це можна довідатися з десятків «шкільних» підручників та посібників. Книга перекладена багатьма мовами світу. Повний переклад українською мовою виходить уперше. Книга зацікавить усіх, хто хоче мати правдиве уявлення про математику, зокрема, — переконливі свідчення про можливості її практичного застосування.

Для підлітків від 9 до 12 років та всім охочім!

Сара Стенб'юрі «501 факт, який треба знати з ... Географії»

geografija_501У цій книжці, геть не схожій на шкільний підручник, ви знайдете 501 важливий факт про Землю. Зокрема, цікаву інформацію про материки, океани й атмосферу та результати досліджень незвичних природних явищ і екокатастроф. Книжка зацікавить усіх, хто любить пізнавати світ.

Для широкого кола читачів.

Яніс Варуфакіс «Розмови з донькою про економіку: коротка історія капіталізму»

rozmovy_pro_ekonomikyЯк пояснити нерівність народів та держав і чим може зарадити демократія? Світом керують гроші чи їх відсутність? Як працює економіка в ринковому суспільстві? Куди веде людство розвиток технологій і чи є в людини шанс залишитися людиною і вберегти планету від самої себе? На ці та інші теми зі своєю 13-річною донькою Ксенею розмовляє відомий грецький економіст Яніс Варуфакіс. Пояснити просто й цікаво складні, але дуже важливі речі йому допомагають: цар Едіп та Ікар, Архімед, австралійсь­кі аборигени, доктор Франкенштейн, Фауст і навіть агент Сміт з культової «Матриці».

Книга адресована батькам для бесід з дітьми.

Кесі Вілліс «Ботанікум»

botanikymЛаскаво просимо до «Ботанікуму»!

Цей музей відкритий цілодобово. Він став притулком для надзвичайної колекції рослин: від крихітних водоростей до неймовірних рослин-хижаків. Тут також є гриби та лишайники дивовижних кольорів. Дізнайтеся про те, як еволюціонували рослини та як пристосувалися для того, щоб вижити.

Аби дослідити царство рослин у всій його красі, заходьте сюди.

Сара Кортольд і Конрад Мейсон «Морські й океанічні узбережжя»

morski_yzberezaПольовий довідник, створений спеціально для юних дослідників природи. Дитина дізнається, як розпізнати морських істот і, користуючись порадами, крок за кроком, опанує усе — від техніки ловлі крабів до вироблення приладів для спостережень під водою.

Дитяча енциклопедія.

Ізабель Томас «Марі Кюрі: Маленькі історії Великих людей»

mari_kyri_malenki_istoriiЧому Марі Кюрі вважають суперзіркою науки? Вона стала першою жінкою, яка отримала Нобелівську премію, відкрила два нові радіоактивні елементи: полоній та радій, і це дозволило боротися з такою недугою, як рак. А ще винайшла термін «радіоактивність». Але відданість фізиці далася науковиці великою ціною... Познайомтеся з Марі, яка досі надихає цілий світ, у веселому і барвистому путівнику про її дивовижне життя

Пізнавальна книга для дітей від 6 до 12 років.

Джефф Сазерленд «Scrum. Навчись робити вдвічі більше за менший час»

havhys_robytyАвтор — розробник революційної методики Scrum, яка дозволяє гнучко будувати роботу і підвищує її якість. За 20 років методика допомогла в роботі не тільки фахівцям IT, співробітникам ФБР, бізнесменам, але й звичайним людям.

«Таємничий космос»: енциклопедія для допитливих

taemnyhij_kosmosДля справжніх дослідників світу! Енциклопедія «Таємничий космос» познайомить читачів з довічними мандрівницями — кометами, розповість найцікавіші факти про планети і супутники, зірки і пульсари, дивовижні небесні тіла. Відкриє незнані простори і дозволить розглянути унікальні фото, зроблені за допомогою космічних апаратів і найбільших телескопів світу.

Художня література для підлітків

Оля Русіна «34 сонячні дні і один похмурий»

34_soniachni_dni_cover_ean1_frontЧи не кожен у своєму житті переживав якісь особливі пригоди під час літнього відпочинку на березі моря. І про це — нова повість Олі Русіної «34 сонячні дні і один похмурий». Дві дівчинки Анни: одна — приморська мешканка, друга вперше потрапила на літній відпочинок до моря — переживають дні напруженого знайомства, пригод, небезпек і зміцнення своєї дружби. Разом із Маркіяном, братом місцевої Анни, вони влаштовують детективне розслідування щодо чоловіка з чайками, борсаються в таємницях творчої молодості Анатолії та дядька Стефана, переживають смертельні небезпеки та мріють про ночівлю на старому маяку...

Книга для дітей від 9 до 12 років.

Стів Стівенсон «Агата Містері Бенгальська перлина»

am_bengalska_perlynaНаділена дивовижним відчуттям і феноменальною пам'яттю, Агата Містері мріє стати письменницею, але це в майбутньому. Поки що ж вона чудовий детектив! Разом із простакуватим кузеном Ларрі, студентом детективної школи, вона подорожує світом, розгадуючи найзаплутаніші таємниці. А допомагають їм відданий мажордом, капосний сибірський кіт і сила-силенна дивакуватих родичів. Бенгальська перлина З храму богині Калі в індійському поселенні Чотока викрадено легендарну Бенгальську перлину, а доглядач храму зник. Знайти унікальну реліквію й розкрити таємний злочин - нове завдання для Ларрі Містері. Звісно, у подорож разом із ним вирушає і його сестра Агата!

Дитячий детектив для дітей від 6 до 12 років.

Стів Стівенсон «Агата Містері Корона Дожів»

У розпал знаменитого Венеціанського карнавалу хтось викрав старовинну золоту корону, одну з тих, що правителі Венеції — дожі — носили за часів розквіту Осяйної Республіки Венеції. Агаті і Ларрі Містері належить розплутати цю непросту загадку і спробувати не відволікатися на прекрасну архітектуру і строкатий вихор карнавальних костюмів і масок. На детективів чекають не лише таємниці збіднілих аристократів, а і погоня на гондолі по знаменитих каналах міста на воді!

Дитячий детектив для дітей від 6 до 12 років. Книга 7

Галина Вдовиченко «36 і 6 котів: вусато-хвостата історія для дітей»

36_6_kotiv36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв Галини Вдовиченко – оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. Ані пані Крепова, ані її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів.

Галина Вдовиченко «36 і 6-котів-компаньйонів»36_i_6_kogp

Самотнім бабусям і дідусям, що живуть у старечому будинку, потрібні помічники. А декому з великого котячого гурту час повчитися піклуватись про інших. Старенькі та 36 і 6 котів зустрінуться. Це знайомство приведе до неймовірних змін у житті людей і котів. Котів, які стануть не лише компаньйонами, але й футболістами і театральними акторами. Характеристики

Галина Вдовиченко «36 і 6-котів-детективів»

36 і 6 котів повертаються! І тепер у котів-танцюристів з'явився новий талант – до дряпопису. Їхні картини прикрасили стіни господаревої кав'ярні, але ненадовго... Стався злочин. Хто візьметься розслідувати дивне зникнення? Хто розкриє таємницю вісьмох липових дощечок? 36 і 6 котів-детективів беруться до справи...

Турюн Ліан «Аліса Андерсен. Принцеса на лаві запасних»

alisa_andersen_cover«Аліса Андерсен. Принцеса на лаві запасних» — перша книж­ка з трилогії відомої норвезької письменниці Турюн Ліан. 2015 ро­ку вона відзначена Премією Браґі — за найкращу дитячу і підліткову книжку.

Восьмирічна Аліса дуже тішиться завершенню шкіль­ного року. Попереду тільки випускний та вистава, у якій дів­чинка грає дуже непомітну роль. Але вона також запасна виконавиця ролі принцеси. Тож коли Гелен — зірка вистави — несподівано травмується, Алісі доведеться виконувати головну роль і говорити на публіку. Та ще й Алісин однокласник Івар, який теж грає у виставі, більше з нею не розмовляє. Що може бути гірше? Схоже, Алісі треба пошукати в собі приховані таланти...

Для дітей 6 – 9 років

Анджела Нанетті «Містраль»

mistralЦе морська й чуттєва історія зростання та пошуку себе хлопця Містраля, що, подібно до сильного й непереборного вітру, на честь якого його й назвали, почувається самотньо й розгублено на своєму Чорному острові, королем якого він є. Та нікому не вдається приборкати його вольовий характер — ані татові, на якого він так схожий, ані мамі чи бабці. І немає для Містраля нічого кращого, ніж бути наодинці з морем і вірним псом Пінявкою та розкривати тисячі таємниць, що криються у хвилях... Так і триває аж до тієї миті, коли на острові з'являється маленька іноземка на ім'я Хлоя, що перевертає його життя. Їй не властиві жодні упередження, і завдяки їй Містраль відкриває для себе не тільки глибини моря, але й кохання.

Підліткам 13+

Керстін Гір «Сапфірова книга»

sapfirova_knygaҐвендолін готується до вечірки в минулому. У неї купа запитань, але головне — одне: кохає чи не кохає? І ось надходить мить, коли дівчина опиняється у світі інтриг і таємниць, де дідусь — майже її ровесник, за рогом підстерігають озброєні люди в чорному, а загадковий граф Сен-Жермен розповідає химерні історії. І в цій круговерті таємниць світ раптом стає догори дриґом...

Підліткам 12+smaragdova_knyga

Керстін Гір «Смарагдова книга»

У цій книзі на головну героїню Ґвендолін чекають неймовірні випробування: її серце розбите, почуття геть спаплюжені, довкола самі лише таємниці, які приховують моторошну правду. У цій шаленій круговерті подій Ґвен не раз постає перед тяжким вибором: як пробачити власних батьків? Чи можна довіряти коханому? Як не стати жертвою графа Сен-Жермена та Вартових? Як гідно завершити гру, з якої вийти неможливо? Здається, всюди суцільна пітьма і виходу годі знайти, проте доля раптово посилає у життя Ґвен тих, хто стане на її бік і підкаже вихід.

Підліткам 13+

Шановні читачі! Слідкуйте за віконечком сайту "Знайомтесь, книжка"! Нові книжки обов'язково попадають на сторінку цього розділу!

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу