Екскурсії до бібліотеки

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
П'ятниця, 04 червня 2021 13:28

iyto_2021_biblioЕкскурсії до бібліотеки перед літніми канікулами стали традиційною подією

для початкових класів школи № 26. Малеча вже навчилася читати і з задоволенням приходить в казковий дім, де живе багато різних книжок. Бібліотекарі роблять все для того, щоб підтримати інтерес дітей до книги та читання. Під час таких екскурсій дітям розповідають про те, як влаштована бібліотека, як зберігаються книжки, які дитячі журнали та газети можна прочитати у бібліотеці, чим ще, крім читання, можна зайнятися у бібліотечних залах.

Спілкування з починаючими читачами щире, відкрите і дуже емоційне! «Чи любите читати?» - запитує бібліотекар. «Так! Ні!» - дзвінки голоси лунають у залі. На запитання «Чи будете читати влітку?» більшість дітей відповідає ствердно, проте є й такі, що вважають, що читання – це не відпочинок. А влітку треба відпочивати. :)

Загальними зусиллями намагаємося переконати дітей, що літо без книги буде не таке цікаве і дивовижне, а в вересні доведеться надолужувати забуте.

Під час екскурсій звучать загадки, до дітей звертаються казкові герої. Вікторини підтримують інтерес до читання, адже так приємно тягнути руку догори чи разом з іншими вигукувати правильну відповідь.

Цього літа івано-франківська казкарка Віталія Савченко люб'язно погодилася зустрічатися з читачами. І це така гарна мотивація до читання! Діти чують емоційний і дуже артистичний голос письменниці, герої оживають у дитячій уяві, заворожені погляди ловлять кожний рух читця – іде робота розуму, душі і серця!

Зустріч добігає кінця – діти обіймають письменницю, фотографуються разом з нею та неодмінно хочуть додому збірку з її казками!

Книжкове літо 2021 розпочато! Нехай для кожного читача воно буде цікавим і сповненим приємними книжковими відкриттями і несподіванками!

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу