Вітаємо всіх з Новим 2017 роком та Різдвом Христовим!

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Понеділок, 19 грудня 2016 00:00

novy-rikНовий рік та Різдво — найрадісніші та довгоочікуваниші свята календаря. Свята великих мрій і сподівань.

Тож хай справдяться вони сповна в домівках і родинах, у суспільстві та державі. Нехай мудрість і працьовитість, які притаманні народу України, високо піднесуть над ним новорічну зорю щастя, благополуччя і змін на краще. Нехай запанують турбота про людину праці та повага до кожного із вас! Успіхів усім у житті, прихильності від долі, любові від тих, хто поруч!Бажаємо, щоб кожен день був наповнений міцним здоров'ям, відчуттям щасливої долі, душевного спокою та наснаги.

Хай постійно зігріває всіх Віра, підтримує Надія, надихає Любов!

Різдвяна містерія: література, що створює різдвяний настрій

Різдво – родинне свято. Що робити довгими зимовими вечорами? Найкращий спосіб – прочитати разом цікаву, добру книжку. Можна й про Різдво. З допомогою батьків, дідусів та бабусь різдвяна історія краще розкриє сутність цього світлого свята і допоможе зрозуміти важливі речі, вселить віру в диво.

«Зірочка в подарунок для мами» Марія Шкуріна

У маленької Ганнусі вже тривалий рік хворіє мама, і лікар лише розводить руками. А завтра вже Різдво. Минулого року вони так гарно відпочивали всією родиною, а зараз мама не може підвестися. Ганнуся пригадала, що на Різдво справджуються всі бажання, тож дівчина просить у зірки вилікувати маму. Та чи почує дитячу молитву далека зірка?...

rizdvjana_kasha«Різдвяна каша» Свен Нордквіст

Гноми добре співіснують з людьми, допомагають по господарству тощо. Від людей їм потрібно лише, щоб ті на Різдво годували їх особливою різдвяною кашею. Але цього року сталося так, що люди забули про гномів. Тато-гном страшенно розлютиться, коли довідається, що частування цього року не буде...

Як же скоштувати каші й залишитися непоміченими жителями будинку?

rizdvo_v_petersona

«Різдво у Петсона» Свен Нордквіст

Оповідання для молодших школярів про двох друзів Петсона і маленького кошеняти Финдуса. Перед самими святами один з них підвернув ногу і вже не може йти за ялинкою і готуватися до Різдва. Як же бути? Хто допоможе друзям в цей день не залишитися без святкового вечері і прикрашеної ялинки?

angelina«Ангеліна зустрічає Різдво» Кетрін Холаберт, Хелен Крейг

Казка про маленьку мишку Ангеліну, яка разом зі своєю родиною готується відсвяткувати Різдво. Раптово вона побачила старого листоношу, що був зовсім без настрою в цей чарівний час, і вона вирішила йому допомогти. Що було далі - читайте!

Діткам молодшого віку припаде до смаку ця різдвяна казка.

dary-volhviv«Дари волхвів» О'Генрі

Це – одна з тих історій, в якій ідеться про важливість самопожертви в ім'я любові. Про подарунок, цінність якого не залежить від його вартості.

Молода сімейна пара виживає на 8 доларів на тиждень, а незабаром – Різдво... Як купити коханій людині подарунок? Велике взаємне кохання підказало вихід. Який? Читайте в оповіданні.

planeta-«Планета Новорічних ялинок» Джанні Родарі

Про пригоди маленького Маркуса, який потрапив на своєму іграшковому конику на далеку планету Новорічних ялинок. Награвшись досхочу в палаці «Бий-ламай», набігавшись рухаючими тротуарами, наївшись смачних цеглин та дротів, Маркус захотів повернутися додому. Проте як?

kazka-rizdvjanogo-angela«Казка різдвяного ангела» Лідія Підвисоцька

Вулицями різдвяного міста літав різдвяний Ангел. Він був такий м'який та ніжний, весь зітканий з радості та любові. Ангел ніс у своїй торбинці цікаві різдвяні казки для слухняних, чемних дітей...

Ангел зазирнув до однієї кімнати і побачив маленького хлопчика, важко хворого, та старшу дівчинку, що схилилася над ним. Це діти-сироти, їм важко й страшно без батьків. Чи допоможе їм Ангел? Читайте! Буде цікаво!

top10_vid_gardient_he_little_match_girl«Дівчинка з сірниками» Ганс Крістіан Андерсен

Напередодні Нового року дитина бродила містом, намагаючись продати хоча б один сірник. Маленька дівчинка намагалася зігріти закоцюблі пальчики, і у вікнах будинків бачила щасливі обличчя, які раділи святу й життю...

А що сталося з дівчинкою? Читайте.

lagerlew«Свята ніч» Сельма Лагерлеф

Дітки, вам, напевно, розповідали бабусі про Різдво? От і шведська письменниця вирішила згадати свої спогади дитинства про Різдво і розповісти їх вам.

Читайте разом з батьками оповідання «Свята ніч».

Ще більше узнати про літературу, що створює різдвяний настрій див тут

Різдвяні свята творять дива. Тільки у ці святі часи людина здатна переродитися із злої та байдужої на добру та милосердну. І тільки добра та милосердна людина має очі, які могли б бачити Всевишнього.

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу