Майстер-клас «Малюємо ілюстрацію»

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Субота, 30 вересня 2017 19:42

kvitka30 вересня, у Всеукраїнський день бібліотек, до читальної зали дитячої бібліотеки зібралися читачі на майстер-клас з малювання ілюстрації.

Студентка коледжу мистецтв при Прикарпатському університеті Баб'юк Вікторія розказала присутнім про ілюстрації, їх шлях від давнини і до сьогодення, їх роль у сприйнятті прочитаного. Майбутня художниця-ілюстратор ознайомила дітей з власними роботами. Почула, як сприймають її роботи та що бачать у її малюнках присутні.

Бібліотекар Томілова Лілія розказала про сучасних художників-ілюстраторів. Діти порівнювали ілюстрації одного й того ж твору, зроблені різними ілюстраторами.

Отже й присутнім читачам пропонувалося проілюструвати оповідання. Для роботи з текстом була обрана книжка сучасної дитячої прози «Зросла собі квітка»: оповідання «Звідки взялися соняшники» М.Пастушенко та уривок з оповідання Д.Матіяш «Квітка-соняшник».

Маша Пастушенко – наймолодша оповідачка збірки "Зросла собі квітка", авторці тільки 7 років, і писати вона поки ще не вміє. Вона розказувала, а мати записувала це оповідання. Цікаво, як проілюструють його наші читачі?

Прослухавши текст оповідання, учасники майстер-класу взялись до роботи. У кожного був власний творчий підхід до того, як зобразити почуте. Баб'юк Вікторія допомагала кожному з малюванням чи відтворенням задуманого на папері. Отож незабаром кожен зміг розказати про свою ілюстрацію. У всіх вийшло дуже гарно, адже кожен малював від серця. А Вікторія кожен малюнок одразу «записала» у певний художній стиль: авангардизм, експресіонізм, натуралізм, мінімалізм, народний.

Дивіться й ви!

Фотоматеріали з події

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу