ІІІ тур Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія - 2019» відбувся

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
П'ятниця, 19 квітня 2019 11:36

2918 квітня в центральній бібліотеці для дітей відбувся 3 тур Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія- 2019».

Переможцем стала Ємчук Анна, учениця Івано-Франківської гімназії № 2, що представляла міську центральну бібліотеку для дітей. Вітаємо!

12 учасників цьогорічного конкурсу виборювали це право. Всім конкурсантам велике спасибі за участь та гарну презентацію книг! Кожен учасник достойно представив свою філію і кожен був своєрідним та неповторним! Журі відзначило деяких учасників у додаткових номінаціях.

  • Вугеншмідт Ольга – «Найкращий щоденник»
  • Дохняк Тетяна – «Найкритичніше сприйняття»
  • Лучин Ірина – «Майбутній ілюстратор»
  • Прокоп Вікторія – «Найемоційніший виступ»
  • Сисак Софія – «Найкращий оповідач»
  • Фесенко Олег – «Найоригінальніший виступ»
  • Ємчук Анна – «Найкраще представлення книг у сацмережах»

Всі учасники отримали сертифікат учасника 3 туру «Книгоманії», подарункові набори: художню книжку, ручку та блокнот з логотипом «Книгоманії» та блокнот від КредоБанку. Проте головний приз, на нашу думку, це участь у 3-х місячному марафоні фестивалю, щоденне читання, роздуми над прочитаним, спілкування у групі на фейсбуці «Таємне товариство книгоманів» та розуміння, що ти не один! Читати модно! Читати корисно! Читати – значить бути успішним!

Щирими та веселими були обличчя конкурсантів та гостей, а дух та смак книжкових відкриттів лунав цього дня у бібліотеці.

Сьогоднішні конкурсанти створили нову сторінку, що уже увійшла в історією Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія -2019».

Було цікаво, захопливо, емоційно і дуже книжково!

Детальніше про конкурс 

Вже 15-й рік він є наймасштабнішою подією в Україні для юних читачів.

Всеукраїнський фестиваль дитячого читання «Книгоманія» проводиться з 2004 року. Його співорганізаторами є ГО «Форум видавців» та ДП «Український інститут книги». Загалом у конкурсі за роки проведення взяло участь понад 1 мільйон школярів з усіх областей України. Конкурс відбувся у 376 районах, 141 місті, понад 8600 школах та у 880 дитячих і сільських бібліотеках. На фестивалі «Книгоманія» у Львові побував 791 переможець з усіх областей України.

«Основна ідея «Книгоманії» – популяризація читання. Цей конкурс дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню. Учасники і переможці конкурсу мають можливість переконатися в тому, що вони не самотні у своїх літературних уподобаннях та подискутувати про улюблені книжки. І найголовніше – ми хочемо, щоб кожна прочитана книжка стала для дитини захопливою подорожжю у цікавий та новий світ», – повідомляють організатори Конкурсу.

Читачі центральної бібліотеки для дітей долучилися до Всеукраїнського конкурсу з дня його заснування. За 15 років «Книгоманії» були різні форми проведення та визначення переможців: тести, представлення книжки, літературні батли, компютерні презентаціі. Гостями конкурсу були письменники, особи з міської ради, батьки конкурсантів та їх друзі.

Конкурсантам та гостям заходу був продемонстрований відеоролик «Івано-Франківська міська бібліотека для дітей: Сторінками «Книгоманії».

Гості конкурсу

Гостями цьогорічного конкурсу були дуже цікаві люди. Зі славного міста Тернопіль приїхала письменниця Ірина Мацко. З радістю відгукнулася на запрошення наша франківська поетка Леся Геник. З гарними новинами до нас завітала директор Івано-Франківського відділу КредоБанк Оксана Красовська.

У книзі «Перехідний вік моєї мами» Ірина Мацко пише про читання за кордоном: «Там читання справді в моді – купа проектів, де можеш навіть виграти безкоштовну поїздку на всю сім'ю. Та й до тих, хто багато читає, зовсім інше ставлення - поважають». Учасники цьогорічного конкурсу мають шанс виграти поїздку у Варшаву на два дні з відвідуванням музею Коперника. Таку можливість подарував КредоБанк, що був Генеральним партнером цьогорічного конкурсу «Книгоманія». Щасливцем стане найактивніший популяризатор книг на економічну тематику. Про цей спеціальний приз і як його можна отримати розповіла директор Івано-Франківського відділення КредоБанк Оксана Красовська.

Долучайтеся! Ще є час!

Конкурс книгоманів з кожним роком набирає обертів. І це не дивно, адже інформація та знання: дві валюти, які ніколи не виходять з моди. А магія літератури дозволяє нам і відкривати нові світи, і пізнавати себе й людей, і насолоджуватися, іноді й сумувати. На запитання: «Якщо б у вас була машина часу, куди б ви відправились?», - Ніл Гейман, англійський письменник-фантаст, без роздумів відповів: «Якби я міг вибрати тільки одне місце, я б постарався отримати читацький квіток в Александрійську бібліотеку. Там є безліч речей, котрі я б хотів прочитати».

Фестиваль дав можливість учасникам та гостям познайомитися з великою кількістю творів, які представлялися конкурсанти та поділитися своїми думками з приводу прочитаних книг.

Ірина Мацко поспілкувалася з конкурсантами

Після конкурсу діти з задоволенням поспілкувалися з письменницею, ілюстратором та видавцем Іриною Мацко. Адже майже всі конкурсанти читали її книжку «Перехідний вік моєї мами». Тож було про що запитати, розповісти про свої враження від книжки та послухати, що ще з творів пані Ірини слід пошукати у книгарнях та бібліотеках. Читачі відмітили, що книжка «Перехідний вік моєї мами» дуже світла і добра. Вона вчить турботі про ближніх, вселяє оптимізм та налаштовує на думку про те, що щастя залежить від самої людини.

Ірина Мацко подарувала бібліотеці твори «Казки омріяного краю» та «Перлини Тернослову». Всім охочим підписала книжки та Щоденники Читача.

Фотомоменти заходу

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу