Читайте, і буде вам щастя! До Всеукраїнського дня бібліотек.

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 18 вересня 2019 16:21

svjato_biblio30 вересня всі українські бібліотеки та бібліотекарі, а також шанувальники книги традиційно відзначають професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек.

Центральна бібліотека для дітей підготувала святкові заходи, що триватимуть майже тиждень – з 25 вересня по 2 жовтня. Щиро запрошуємо всіх любителів книг та читання до святкової бібліотеки!

Ми святкові!

  • Протягом святкового бібліотечного тижня проходитиме Акція «Скажімо більше теплих слів бібліотекарю»
  • З 25 вересня по 2 жовтня у бібліотеці триватимете анкетування для всіх бажаючих «КоханняДоЧитання»
  • 26 вересня протягом дня відбудеться Флешмоб «Читай! Формат не має значення!»
  • 30 вересня протягом дня відеокруїз «Незвичайні бібліотеки світу» 
  • 1 жовтня - Акція «Відчуй себе бібліотекарем».
  • 2 жовтня – зустріч з новою сучасною книгою «Колобок» з магією додаткової реальності.

  bibl_2 bibl_3 bibl_1 

Книголюби живуть довше!

Вчені стверджують: читання книжок тісно пов'язане з тривалістю життя! Тож якщо ви книголюб, то маєте шанс прожити, як мінімум, на 2 роки довше за інших. У дослідженні, яке тривало 12 років, взяли участь 3 635 людей у віці за 50. Їх було поділено на 3 групи: в першу ввійшли ті, хто взагалі не читав книги, в другу – хто читав до 3.5 годин в тиждень, а в третю – люди, які читали більше аніж 3.5 год в тиждень.

"Тривалість життя людей, які читають хоча б півгодини на день, збільшується в порівнянні з тими, хто взагалі не читає", – зазначає професор епідеміології Єльського університету Бекка Р. Леві.

Тож читайте книжки, і буде вам щастя!

Пам'ятники книгам та читачам

Поціновувачі книг є в усіх куточках планети. Пам'ятники книгам тому свідчення. Мандруємо разом містами та дивимось цікаві пам'ятники читачам.

Всі ми рятуємо книги, коли читаємо їх, а книги – рятують нас!

divsa_knyzki,,Дівчинка, яка рятувала книжки" -- саме так називається дитяча книжечка норвезького письменника Клауса Гаґерупа з неймовірно атмосферними ілюстраціями Ліси Айсато, яка нещодавно вийшла друком у ,,Видавництві Старого Лева", у дуже хорошому перекладі Наталії Іваничук.

Вже сама назва, плюс, обкладинка, неначе промовляють, що історія, про затяту читачку, яка віддається улюбленому заняттю будь-де, будь-коли та за першої-ліпшої можливості.

Анна, героїня книжки, якій скоро виповниться десять, страшенно любить читати. Якось вона дізнається, що стається з тими книжками, яких ніхто не позичає у бібліотеці. Їх просто знищують! А це значить, що всі її улюблені друзі, яких вона знайшла у книжках, теж можуть зникнути. Чи зуміє дівчинка знайти спосіб, як цьому зарадити? І чи зможе розкрити таємницю історії про зачарований ліс та її загадкового автора? Любов до книжок та до нових світів, які вони відкривають, мають їй у цьому допомогти.

Варто прочитати! Ця історія така тепла, добра та атмосферна! Можливо хтось у цій історії впізнає себе, книголюба! Кожному книголюбу сподобається ця книга, бо всі ми рятуємо книги - читаючи їх. Книга дає корисний урок - як би безмежно ми не любили б читати, все одно потрібно від читання відпочивати. Бо часом поглинання сотні сторінок без перерви може добряче виснажити, вкрасти інтерес до нових історій. Тому читати потрібно лише в задоволення.

Хтось, можливо, замислиться над тим, що читати таки треба, хоча б заради того, щоб врятувати книжки.

Книга "Дівчинка, яка рятувала книжки" зачаровує також прекрасними ілюстраціями.

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу