Презентація інформаційно-довідкової виставки «Бібліотечна служба новин»

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 02 серпня 2012 21:00

Зараз вона складається з чотирьох розділів: «Бібліотека від створення до сьогодення», «Для вас, мами й татусі», «Школа творчого читання» та «Інформація для користувачів».

Перший розділ виставки репрезентує бібліотеку, вміщуючи матеріали про нагороди та подяки, заходи, які мають відбутися протягом місяця, та брошура про бібліотеку, створена за результатами проекту «Відтворимо історію бібліотеки». Цей проект, а відтак і брошура, мали на меті зібрати та зберегти інформацію про центральну бібліотеку для дітей міста Івано-Франківська. У даній брошурі висвітлюється історія та структура бібліотеки. Тут Ви можете познайомитись із працівниками бібліотеки і більше дізнатись про діяльність закладу. Брошура містить також відгуки читачів та невелику фотогалерею. Брошура створена у центральній бібліотеці для дітей та призначена для бібліотекарів та усіх бажаючих детальніше ознайомитись із викладеною інформацією.

Другий розділ виставки «Для вас, мами й татусі» містить матеріал для молодих батьків, які хочуть більше дізнатися про виховання дітей.

Презентація інформаційно-довідкової виставки «Бібліотечна служба новин»

Ми всі хочемо бачити наших дітей талановитими, неординарними, яскравими. Як виховати таку особистість розкаже книжка Чері Фулер «Як виховати творчих дітей». Кожна дитина має багато талантів, проте роль батьків – розпізнати ці таланти та стимулювати їх розвиток. Та часто трапляється навпаки – мимоволі ми придушуємо інтереси наших дітей. Як цього уникнути? Як оминути стресові ситуації? Як виховати активну та творчу дитину? Відповіді на ці запитання дає Чері Фулер, якій доводилося працювати з дітьми різного віку і темпераменту.

«Казка – не казка, а батькам підказка». Так називається серія книжок з бібліотерапевтичним ефектом. «Як зарадити Марійці» Оксани Думанської саме така книжка. Це збірник психотерапевтичних оповідок, призначених для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Збірник підкріплений коментарями та порадами психолога Ю. Стадницької. Вона прислужиться батькам для сімейного прочитання. «Як подолати страх?», «Як навчити дружити?» – таки запитання часто з'являються у батьків. Книжка «Як зарадити Марійці» дасть відповіді на ці та багато інших запитань. Книжка містить оповідки, які батькам слід читати своїм дітям, а потім разом обговорювати прочитане за питаннями, які знаходяться після казки. Казкотерапія – один з найдієвіших способів подолання дитячих проблем.

Другий розділ виставки представляє також і добірку статей про проблеми дитинства, які знаходяться в папці «Для вас, батьки». Дитячі лікарі та дієтологи, психологи та психотерапевти, спортивні тренери та художники дають поради батькам щодо виховання дітей кожний у своїй царині. Ці статті стануть у пригоді батькам, чиї діти йдуть у дитячий садочок чи перший клас. Дотримуючись наведених порад, батьки зможуть зробити цей період у житті малюка та його родини менш психологічно травматичним.

Як любити дітей? На це просте і разом з тим дуже складне питання відповідає видатний польський лікар та педагог Я. Корчак у однойменній книжці. Також тут представлена книжка українського народознавця М. Г. Стельмаховича «Українське родинознавство». Вперше в науковій літературі висвітлюються вироблені впродовж багатьох віків знання, досвід, традиції й звичаї щодо створення, збереження й розвитку міцної, здорової й щасливої сім'ї, про традиції українського народу у вихованні дітей.

«Кожна дитина – геній», – стверджують вчені. Не пропустіть талантів своїх дітей, допоможіть їм проявити їх та розвинути.

Третій розділ виставки «Школа творчого читання». Мудрі люди кажуть, що найбільше – що можуть зробити батьки для дитини – навчити читати. Як це зробити? В кожного свій метод. Але якщо ви не знаєте, з чого почати, то ця виставка саме для вас. В її матеріалах крок за кроком описано, що і як треба робити, аби дитина подружилася з книжкою.

Про акції, конкурси, анкетування, ігри, які проходять у бібліотеці, можна дізнатися з четвертого розділу виставки «Інформація для користувачів». На поличці знаходяться пам'ятки з назвою заходу та правилами участі в ній.

Зараз у бібліотеці проходять:

  • Акція «Подаруй бібліотеці книжку»
  • Фотоконкурс «Читаюча родина»
  • Анкетування «Роль батьків у вихованні культури читання дітей».

В анкетуванні можуть брати участь усі батьки.

Будьте активними учасниками анкетування, і Ви допоможете нам скласти портрет сучасної читаючої української родини.

Шановні батьки! Завітайте до нас! Кожен з вас знайде для себе щось цікаве, необхідне, корисне, що принесе радість Вам і Вашій родині.

Виставка зроблена з любов'ю до Вас. Сподіваємось, що вона принесе вам користь.

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу