День інформації «Німа печаль на вустах України»

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 28 квітня 2016 21:00

26 квітня 1986 року весь світ побачив силу і безпощадність атома, який здатний, вийшовши з-під контролю людини, знищити не лише людство, а й спопелити весь світ. Історія після тієї чорної п'ятниці поділилася на дві епохи: до чорнобильську і післячорнобильську.

Ми — атомні заложники прогресу.
Вже в нас нема ні лісу, ні небес.
Так і живем од стресу і до стресу,
Абетку смерті маємо — АЕС
Л. Костенко

Україна найбільше потерпіла від цієї трагедії. Ядерний кинджал врізався у саме серце України, променевий скальпель пройшовся по генетичному коду великого народу. Сьогодні ми говоримо про велику трагедію нації. Скількох людей уже поглинув ядерний монстр, скільки залишилися інвалідами, і скільки ще століть, скільки ще поколінь розплачуватимуться з безжалісним атомом – невідомо. Адже ще й нині ми не усвідомлюємо всіх наслідків лиха, не осягаємо усієї глибини катастрофи.

Сьогодні, через три десятиліття після найбільшої техногенної катастрофи людства, вже виросло покоління, представники якого навіть не народилося у ті страшні дні. Але, незважаючи на це, вони, а також їхні діти і внуки ніколи не забудуть тих, завдяки кому вони з'явилися на цей світ.

День інформації «Німа печаль на вустах України»В усіх відділах бібліотеки протягом дня згадувалися ці драматичні події. Виставки книжкові та періодичних видань, медіа-презентація, бесіди про трагічні події тридцяти річної давнини – все це було представлено до послуг читача.

Виставка періодичних видань ознайомила читачів з сухими цифрами Чорнобильської катастрофи, з новими висновками вчених щодо причин Чорнобильської трагедії, зі спогадами тих, хто у ті страшні часи був у епіцентрі подій.

Допоможуть  не забути ті пекельні дні пам'ятники та художні і документальні твори про Чорнобиль. Художня література та журнальні статті про Чорнобильську трагедію, що представлені на виставці, викликали інтерес читачів.

Протягом дня читачам  демонструвалася комп'ютерна презентація «Біль Чорнобиля».

Кожен читач, який ознайомився з виставкою книжкових та періодичних видань «Німа печаль на вустах України», з презентацією «Біль Чорнобиля»,  доторкнувся до тих страшних подій, усвідомив ціну людської помилки, спинився й схилив свою голову перед національною трагедією України.

 

Знайомтесь: книжка!

Наші звичаї і традиції. Марія Морозенко

15_04_2024_2Українські традиції та звичаї вражають своєю різноманітністю,

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу