Пізнавально-розважальна програма «Бібліопарасольки»

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 19 червня 2019 15:27

51_5119 червня о 13.00 дівчата-читачки центральної бібліотеки для дітей зібралися на розмову під бібліотечними парасольками.

А яка може бути розмова влітку під парасольками? Тільки про кохання. Хороший привід поговорити про почуття і стосунки — це гарна книжка. Така як книжка Жіль Тібо "Кохання Ніколаса". Тож ми запаслися великою кількістю солодкого та почали дуже дівчачу розмову та цікаве читання!

Ми розташувалися на гарній місцині, де так зелено, прохолодно в спекотний день. Співали пташки, бігали білочки. Тут так спокійно, приязно, вільно було вести розмову. Гармонія навколишнього середовища налаштовувала на гармонійну розмову, адже ми говорили про таке красиве почуття як любов. А що таке любов? Дівчата писали на сердечках свої думки, а потім їх зачитували.

 Гра «Від серця до серця »

Написати на сердечках свої роздуми на тему « Що таке кохання, любов?» Сердечкі та ручки роздаються.

 Читання оповідання Жіль Тібо «Кохання Ніколаса»

Ніколас дуже гарний хлопчик. Сусідські дівчатка та його однокласниці задивляються на нього! Він такий уважний до протилежного полу. Він виручає усіх із складних ситуацій, завжди допоможе, на нього можна розраховувати. Він може все: дістати кота з дерева, витягнути ключі з труби, зняти м'яч з даху високого гаражу, полагодити тачку. Дівчата так вдячні своєму рятувальнику Ніколасу! Як вони можуть віддячити йому? Вони чмокають його у щічку... . Йому приємно, солодко і... все. Адже ні одна із тих дівчаток, яким він допомагав, не подобалась йому по-справжньому. Аж раптом він зустрічає Хлою!

Вони познайомилися у парку випадково. Хлоя попросила Ніколаса покатати її на гойдалці, і тут хлопчисько остаточно пропав!

Гра-обговорення "Чарівна парасолька"

Учасник заходу знімає з будь якого сектора розкритої парасольки запитання по змісту оповідання, яке щойно прослухали. 

  •  Чим вам сподобався в Ніколас?
  •  Назвіть імена дівчат, яким допомагав Ніколас?
  •  Що робив Ніколас, виручаючи подружок з біди?
  •  Як ви думаєте, чи є щось таке, з чим би не впорався Ніколас?
  •  Як віддячували подружки Ніколасу?
  •  Як ми зрозуміли, що Ніколас закохався у Хлою?
  • Чи сподобалося оповідання та ілюстрації до нього?

Квест «Ключі кохання»

Любов – це велике мистецтво, якого ми вчимося ціле життя, від моменту народження й аж по саму смерть. Коли ми говоримо про любов, то уявляємо матусю й татка, рідних та близьких, природу, що нас оточує, своїх друзів та багато-багато чого іншого.

Герой оповідання Екзюпері "Маленький принц" під час своєї подорожі всесвітом говорив про людей, які ніколи не кохали: «Якщо людина за все своє життя не понюхала жодної квітки, зроду не глянула на зірку, нікого не полюбила..., то це насправді не людина, а гриб».

Дівчата вже написали на сердечках свої думки про кохання. Черга квесту: дівчатам потрібно знайти 12 ключів, відкрити 12 послань та розказати, як вони їх розуміють. Послання, що відкриються цими ключами, - це християнські вчення про любов.

Героїні нашого заходу дуже люблячі дівчата. Їх обличчя світяться любов'ю, вони вміють приймати любов та віддавати її. Шукаючи ключи, дівчата залишили горішки для білочок. І це був вияв їхньої любові до природи у дії.

Допоможе відшукати «Ключі кохання» Карта квесту

На території скверу на деревах розвішуються скручені та зав'язані стрічкою послання на ключах. На карті позначаються місця, де їх слід шукати. За командою всі учасники гри відправляються на пошуки ключів кохання.

Шукаючи ключи, дівчата залишили горішки для білочок. І це був вияв їхньої любові до природи у дії.

Фотомоменти заходу

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу