Чарівна сила Джеремі Стронга: 70 років від дня народження англійського прозаїка

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Вівторок, 12 листопада 2019 13:22

strongКниги Джеремі Стронга діти читають самі, без примусу! Адже він створює справжні шедеври для дітей:цікаві, повчальні й дуже-дуже веселі.

Його перу належить вже понад 100 книг, і зупинятися він не збирається!

Стронґ Джеремі - англійський дитячий письменник. Перш ніж стати письменником Джеремі Стронґ працював пекарем і начиняв пиріжки джемом. Після закінчення Йоркського університету працював вчителем початкової школи. Своїм вихованцям Стронг віддав 17 років любові і тепла власного серця. В 1991 покинув викладання і повністю присвятив себе письменництву. У Британії та США його книги видають мільйонними тиражами, а за їхніми мотивами знімають мультфільми та серіали. За свої твори Джеремі Стронг отримав низку нагород. Він став лауреатом Дитячої книжкової нагороди від Федерації Дитячої книги Великобританії. В Україні його твори виходять у серії «Читання для реготання» «Видавництва Старого Лева». Його книги люблять читати і діти, і дорослі. Книги Джерома Стронга – не з тих, що нав'язують дітям. Книги Джерома Стронга діти знаходять САМІ! Адже їм властивий своєрідний легкий стиль, гумор, цікаві та несподівані повороти сюжету, смішні ситуації, у які потрапляють його персонажі. Кожна книжка Джеремі Стронга цікава, захоплююча та дуже весела.

Центральна бібліотека для дітей пропонує здійснити подорож у країну книжок Джеремі Стронга!

                                   strong_kolaz

Джеремі Стронг «Гармидер у школі»

Як?! До Вашої школи ще й досі не завітала міс Гармидер? Спробуйте попросити про це вашого директора – адже міс Гармидер зазвичай працює вчителем на підміну. Ніхто зі школярів не відмовився би від такої вчительки! Бо з нею уроки перетворюються на саме задоволення: веселощі, гру, розважання, рейвах, тарарам, одним словом – суцільний гармидер!

Джеремі Стронг «Ракета на чотирьох лапах», переклад Віктора Морозова

Пepшa книжкa Джepeмi Cтpoнґa пpo пpигoди Paкeти нa чoтиpьox лaпax. Щo цe? Кoмeтa, бoлiд чи peaктивний лiтaк? Нi, цe вcьoгo лишe coбaкa Cтpiлкa - cпpaвжня paкeтa нa чoтиpьox лaпax, cумiш виxopу, xopтa i cпopтивнoгo «Фeppapi». Вoнa мaє фaнтacтичну здaтнicть втягувaти в xaлeпу cвoгo oдинaдцятиpiчнoгo гocпoдapя Тpeвopa i йoгo пoдpужку Тiну.

Нacтупнi книжки з cepiї: «Poзшукуєтьcя Paкeтa нa чoтиpьox лaпax», «Нoвi пpигoди Paкeти нa чoтиpьox лaпax».

Джеремі Стронг «Мій тато і зелений алігатор», переклад Ореста Стадника

Оце так сімейка! Татко приволік додому живого алігатора, а бабуся бігає на побачення, як шістнадцятирічна дівчинка, та ще й гасає на мотоциклі! Лише мама дає всьому раду, хоча інколи годує всю родину самими лише сосисками і збирається... вибухнути.

Джеремі Стронг «Знамениті сіднички мого братика»

Гумористична повість для молодшого і середнього шкільного віку. Як стати знаменитим? Для цього треба, щоб у вас була коза Посмітюха, черепаха Шумахер, дивакуватий татко і бабуся на мотоциклі. Тоді вашу сімейку покажуть у програмі про найдокучливіших сусідів. А головне – щоб у вашого маленького братика були найвідоміші у світі... сіднички.

Джеремі Стронг «Кімнатні пірати», переклад Андрія Поритка

Не дивуйтесь, якщо по сусідству з вами оселяться справжні пірати! Адже далеко не кожен пірат любить море. Серед них є такі, що води на дух не переносять, зате обожнюють затишні помешкання, в яких можна не лише чудово облаштувати піратський корабель, але й відшукати скарби!

Джеремі Стронг «Знайомтесь: Фараон!», переклад Андрія Поритка

Єгипетський фараон пролежав купу часу у гробниці, аж поки двоє бандитів-невдах не розбальзамували його ненароком, шукаючи карту скарбів. І от ожила мумія розгулює сучасним містечком, наче забинтований пацієнт, який щойно утік від санітарів. А тим часом двійко нерозважливих бандитів-початківців уже снують свої недолугі плани із захоплення єгипетського фараона.

Джеремі Стронг «Вікінг у моєму ліжку», переклад Віктора Морозова

Туман, у якому поволі пересувався човен вікінгів, був таким густим, що ніхто не помітив, як у море вивалився бідолаха Сігурд. Уплав він ледве дістався берега і пішов навпростець. А коли туман розвіявся, вікінг Сігурд побачив, що опинився у якомусь дивному місті. Насправді у густому тумані відбувся зсув часів, і стародавній вікінг потрапив у сучасну Англію, у містечко Флотбі, де він надибав готель із такою рідною назвою «Вікінг». Щоправда, ні господарі готелю, ні його гості не були готові до зустрічі зі справжнім і доволі диким вікінгом, якому тепер доведеться ставати сучасною людиною, їсти ножем і виделкою і навіть одружитися...

Джеремі Стронга «Кумедна коронація»

У книжку входять дві нові повісті Джеремі Стронґа в чудовому українському перекладі Віктора Морозова. Про те, як неординарна сімейка Ніколаса та їхні сусіди вирішили всією вулицею відсвяткувати народження королівської двійні, йдеться у повісті «Кумедна коронація». В ній, до речі, досить несподівано з'являється і... Ракета на чотирьох лапах. У повісті «Різдво з близнятами» читачі знову зустрінуться з родиною Ніколаса в момент, коли тато хлопця втрачає роботу. Як на лихо, це стається ледь не напередодні Різдва. А як же різдвяні подарунки, без яких аж ніяк не обійтися малим Сирочкові та Помідорці? На допомогу родині несподівано приходить Девід Дампер, який пропонує двійнятам рекламувати одяг для дітей...

Бажаємо вам приємного та веселого читання!

                 strong_lviv

Джеремі Стронг побував в Україні, спілкувався з українськими дітьми. Своїми враженнями він поділився на 20 Львівському Форумі видавців: "Мені подобається тут все. А найбільше українські діти-читачі. Вони такі усміхнені, енергійні й так щиро захоплюються всім, що бачать і чують. Приємно вперше приїхати в країну і дізнатися, як сильно на тебе тут чекали. Я познайомився і поспілкувався з багатьма своїми маленькими читачами, які розповіли мені про свої враження від моїх книг. Я ж, натомість, поділився з ними своїми історіями".

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу