Різдвяне чаювання

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
П'ятниця, 10 січня 2020 16:38

xatka_310 січня учасники майстер-класу «Різдвяна хатинка» зібралися знов, щоб ще раз подивитися на хатинку,

зроблену спільними зусиллями, а потім за філіжанкою чаю поласувати нею.

Реакція кожного, хто підіймався у читальний зал на чаювання, була неочікувана для нас: «Як ми будемо їсти таку гарну хатинку? Може, хай вона стоїть?»

Тим часом під новорічний «Щедрик» Леонтовича діти потихеньку збиралися, сідали за чайний стіл. Оскільки хатинку не хотілося одразу рушити, тоxatynka_4 діти разом з бібліотекарем Лілією Іванівною та майстринею Лілією провадили світську бесіду за столом. Всім хотілося згадати попередній майстер-клас, тож питання на кольорових стрічках, що були причеплені до вушка кружечки, дуже допомогли. Кожне питання було поштовхом до розмови, і кожен, хто хотів і мав, що сказати, долучався до бесіди. Розмова велася навколо різдвяного святкування та попереднього майстер-класу: де і як проводили Різдво? Чи колядували? Звідки пішла традиція пряничних будиночків на Різдво? Які спеції додають до пряничного тіста? Чому пряники стали символом Різдва? Як пряничних справ майстри скривали свої рецепти? У якій казці Братів Грімм є пряничний будиночок? Чому слово «ярмарок» асоціюється зі словом «пряники»? Чим розписують пряники? Ваші відчуття від майстер-класу «Пряникова хатка»? Як пахнуть пряники?

Діти з охотою спілкувалися, а потім всі разом заспівали колядку «Нова радість стала».

Хатинка чемно чекала, коли діти наговоряться і почнуть відламувати від неї солодкі частинки. Чай вистиг, і тепер вже не було так сумно від того, що хатинку треба з'їсти. Учасники майстер-класу наговорилися і домовилися на наступний рік також зібратися і зробити щось дуже гарне, різдвяне. Разом.

Кожен хотів відламати та спробувати шматочок від різних частин пряничної хатки. Будиночок меншав на очах і нарешті зник, як сніг на сонці.

Було так смачно!:)

Фотоматеріали заходу

 

Знайомтесь: книжка!

Наші звичаї і традиції. Марія Морозенко

15_04_2024_2Українські традиції та звичаї вражають своєю різноманітністю,

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу