Навчання Школи комп'ютерної майстерності

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 12 лютого 2020 11:35

skola_masternosty7 лютого на базі центральної бібліотеки для дітей проводилося навчання Школи комп'ютерної майстерності.

Старші класи комп'ютерної школи передавали естафету молодшим по створенню сайту за темою «Віртуальна та додаткова реальність». Школярі виступали з доповідями, в яких показували можливості віртуальної та додаткової реальності для людства, переваги цього метода пізнання дійсності, а також говорили про його небезпеки: за яких обставин виникає залежність, як убезпечити себе від неї, - про все це говорили учні Школи комп'ютерної майстерності. А ще вони поставили перед собою дуже амбітну мету: створити книгу про віртуальну та доповнену реальність. Планується комп'ютерна книга, ознайомитися з якою зможе будь хто, зайшовши на сайт віртуальної та додаткової реальності.

У цифрову епоху сучасні діти мають безліч можливостей для розвитку та навчання. За допомогою новітніх технологій малеча може політати в космосі, подивитися на справжнього динозавра та провести хімічні досліди як справжній науковець. Всі, хто має причетність до дитячої аудиторії, мають докласти максимум зусиль, щоб прищепити дитині любов до знань змалку. Технології віртуальної та доповненої реальності легко можуть справитися з цією задачею: запалити в дитині вогонь пізнання.

Науковці вважають, що інноваційні методи навчання можуть стати основним інструментом в освіті й здійснити революцію в навчанні як школярів, так і студентів. Вчителі можуть використовувати віртуальну й доповнену реальність для взаємодії учнів з різними об'єктами в тривимірному просторі. Скажімо, під час вивчення Сонячної системи діти зможуть не просто розглядати нудні малюнки в підручнику, а по-справжньому зануритися у космічний простір завдяки шолому віртуальної реальності. Тільки уявіть, дитина літає між планетами, вивчаючи їх таємниці.

Технології віртуальної і доповненої реальності дають учням та студентам можливість глибше вивчати предмети, аналізувати наслідки світових подій, брати участь в археологічних експедиціях і багато іншого, а головне — у розважальній формі. AR і VR дають змогу набути досвіду, до якого учні зазвичай не мають доступу.

5 фактів на користь інноваційних технологій

  • Наочність. У віртуальному просторі без перешкод можна деталізовано розглянути будь-який процес або об'єкт, що значно цікавіше, ніж дивитися на картинки у підручнику. Наприклад, через застосунок Anatomyuo можна вивчити будову тіла в найменших подробицях, а Operation Apex покаже всі багатства підводного світу.
  • Зосередженість. У віртуальному середовищі людина не відволікатиметься на зовнішні подразники, що дасть змогу повністю сфокусуватися на матеріалі.
  • Максимальне залучення. Інноваційні технології надають можливість повністю контролювати та змінювати сценарій подій. Учень може стати свідком історичних подій, власноруч провести дослід з фізики чи хімії або ж вирішити задачу в ігровій та доступній для розуміння формі.
  • Безпека. За допомогою VR та AR технологій можна провести складну операцію, керувати спорткаром або навіть космічним шатлом, провести дослід з небезпечними хімічними речовинами і при цьому не завдати шкоди ні собі, ні оточенню.
  • Результативність. Вчені Мерілендського університету провели дослідження, під час якого запропонували двом групам людей запам'ятати розташування певних зображень. Під час експерименту одна з груп використовувала шоломи віртуальної реальності, друга — звичайні комп'ютери. При цьому група, яка вивчала зображення за допомогою VR-шоломів, показала результат на 10 % вищий, ніж учасники іншої групи.

Інноваційні технології набули великої популярності у світі. Українська освіта наразі робить тільки перші кроки в напрямку використання новітніх технологій.

Центральна бібліотека для дітей та інноваційні технології

Бібліотека допомагає дітям самостійно опановувати новітні технології й не просто розважатися, а й набувати нових знань у віртуальному середовищі. Для цього у нас є окуляри віртуальної реальності, за допомогою яких діти можуть, розважаючись, пізнавати навколишній світ. Бібліотека придбала декілька книжок з доповненою реальністю, ігри та розвиваючи картки для вивчення англійської мови, пізнання космосу, малювання. Є у бібліотеці оживаючи пазли та малюнки. Фронтальна стіна бібліотеки зустрічає відвідувачів оживаючим муралом «Портрет міста». Учні Школи комп'ютерної майстерності знайомилися з новітніми технологіями у нашій бібліотеці, адже їхнє завдання складне: вони створюють для нас сайт, за допомогою якого ми зможемо планувати заходи з використанням інноваційних технологій та запрошувати на них дітей. Ми надіємося, що створений сайт допоможе знайти та згуртувати на базі бібліотеки VR-спільноту, яка цікавиться інтерактивними технологіями, а вони в свою чергу обов'язково допоможуть дітям у вивченні шкільних предметів, розширять світогляд та розважать.

Фотомоменти заходу

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу