ІІ етап конкурсу «Книгоманія - 2020» в центральній бібліотеці для дітей

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 05 березня 2020 16:28

knygomanija_zastavka_24 березня о 15.00 центральна бібліотека для дітей приймала учасників ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія - 2020».

Натхненні та трохи схвильовані претенденти на звання «Суперчитач бібліотеки» збиралися та знайомилися між собою. Шість крутих підлітків, адже йдуть по життю із книгою. Сміливих, адже кинули виклик собі та пішли на літературні змагання. Творчих і креативних, адже виконати конкурсні завдання було не так-то просто.

Конкурс найкращих читачів бібліотеки нагадував розкішний пікнік, на який діти принесли свої найулюбленіші книги та вдихнули у них своє розуміння, сприйняття, свої враження та емоції. Було дуже цікаво слухати виступи дітей та спілкуватися з ними.

Всі - молодці!

Перемогу виборола Гребенюк Анастасії. Вона була переконлива у виступі, активно спілкувалася з однолітками у соцмережах, пропагуючи книжки, долучилася до спільноти «Таємне товариство книгоманів», а її щоденник журі визнало найкращим.

Козань Михайло отримав звання «Суперчитач бібліотеки» серед учнів 6 класів.

Вітаємо переможців!

Фотомоменти заходу

Знайомтесь з конкурсантами

knygomanija_2020_3Дергун Софія - учениця гімназії №1, 2-А класу. Історія Дергун Софії дуже цікава. Якось Софійчина мама разом із Софійкою зайшли у бібліотеку якраз в той самий час, коли відбувався конкурс «Книгоманія». Їм дуже сподобалось, як діти змагаються у читанні. Одразу з’явилося бажання стати учасницею такого престижного конкурсу. І ось сьогодні Софійка - учасниця конкурсу, а матуся уболіває за неї!

knygomanija_2020_5Паньків Ірина - учениця школи №1, 6-Г класу. Дуже світла й позитивна дівчинка. Записалася до нашої бібліотеки в 5 класі. Багато читає літератури з позашкільної програми. Її цікавить все: історичні книжки (Кінілі «Список Шиндлера», голодомор 1932-1933), фетезі – від Гаррі Поттера до «Котів-вояків», від М. Баклі до Наталі Щерби, література про особливих дітей – «Загадковий нічний інцидент з собакою», підліткова література – Гридін, Ягелло, Юн, Нестлінгер, А. Кокотюха. Також Іринку дуже цікавить мотиваційні та розвиваючі книжки із серії Життя видатних людей та Життя видатних дітей. Але є в неї одна тема, яка захоплює найбільше, - це космос! Всі книжки: науково-популярні, енциклопедії, художні, документальні – все, що є в бібліотеці, - прочитано. Іринка купує книжки про космос і для власної бібліотеки.

Разом з родиною Паньків Ірина їздить на форум книговидавців у Львів. На цю подію дуже чекає і завжди привозить зі Львова нові книжки. 

knygoman_2020_1Гребенюк Анастасія - учениця ліцею імені Р. Шухевича, 3-Б класу. Анастасія – часта гостя нашої бібліотеки і як читачка, і як учасниця заходів. Вона з задоволенням відгукується на запрошення на різноманітні заходи, що проводить бібліотека: майстер-класи, зустрічі з письменниками, тематичні години, літературні читання, бере участь в анкетуванні та опитуваннях. Уподобання Насті у читанні – це підліткова проза. Відносини з однолітками, батьками, перше кохання, дружба, зрада – такі питання, напевно, цікавлять усіх підлітків. Тож у Настусиному формулярі найчастіше зустрічаються такі автори, як Оксана Лущевська, Валентина Вздульська, Ніна Бічуя, Марина Макущенко, Ульф Старк, Джон Грін, Степан Процюк, С.Грідін. Гострі теми викликають і гострі почуття. «...у мене завмирав подих, серце шалено стукало. Мені хотілось у таки моменти тільки читати», - пише у своєму щоденнику Гребенюк Настя під враженням від «Рубінової книги».

knygomanija_2020_4Базавляк Калина - учениця ліцею імені Р. Шухевича, 3-Б класу. Базавляк Калина прийшла до нас у бібліотеку не так давно, проте є дуже активною читачкою та учасницею різноманітних заходів. Коло її читацької цікавості широке: з задоволенням Калина читає фантастику й детективи (серія книг «39 ключів», Едгар По), проте останнім часом зацікавило підліткове чтиво: Сергій Гридін, Олена Рижко, Яцек Денель, Любов Відута, Оксана Лущевська. У підлітковому віці інколи складно порозумітися із собою та навколишнім світом, власні проблеми здаються унікальними й вічними. В такий момент так цікаво подумати разом з героями над такими темами, як дружба, заздрість, закоханість, любов, шантаж, цькування, куріння, алкоголь, секс тощо.

knygomanija_2020_6Козань Михайло - ученик школи 16, 6-б класу. Він - єдиний хлопчик на нашому відбірковому турі. В 3 класі Михайло записався до нас у бібліотеку, а в 4 класі вже приходив обирати книжки на старший відділ. Його карточка на сьогодні грубенька від записів прочитаних книг. Коло читацьких інтересів Михайла дуже різноманітне, проте більш за все полюбляє читати фентезі: прочитана уся серія книг «39 ключів», «Коти- вояки», «Звіродухи», Колфера «Артеміус Фаул», Баклі «Сестри Грімм». Магія, паралельні світи, чарівники – все це так захоплює! Однак книжки таких авторів як Сашко Дерманський, Андрій Кокотюха, Ярослав Стельмах також приваблюють Козаня Михайла.

knygomanija_2020_2Сторож Анна - учениця ліцею імені Р. Шухевича, 2-Б класу. Є читачкою нашої бібліотеки з дошкільного віку. Читає багато різнопланової літератури. «Таємне товариство книгоманів» у її обличчі отримало дуже виваженого та серйозного поціновувача та критика підліткової літератури. У її формулярі дуже багато записів підліткової літератури як українських авторів, так і зарубіжних: Сашко Дерманський, В. Рутківський, серія книжок «Тхнусія» К. Уманські, Кулідж «Невгамовна Кетті», книжки Ніни Грьондвет, Мельникової Діани, Джегожа Касдепкі.

Активна у бібліотечному житті: брала участь у літературних зустрічах, конкурсах читців, майстер-класах, опитуваннях та анкетуваннях. 

Всім удачі! І нехай любов до книги та пізнання тільки міцнішає! Адже яке то кохання без читання!:)

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу