Зустріч з дитячою письменницею Віталією Савченко

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
П'ятниця, 06 березня 2020 16:37

hsevhcenko_zastavka5 березня в центральній бібліотеці для дітей відбулася презентація оповідання Віталії Савченко про дитинство Тараса Шевченка.

В історії кожного народу є імена, які він береже у своїй пам'яті, з великою любов'ю передає з покоління до покоління. В українського народу це ім'я – Тарас Григорович Шевченко. Віталія Савченко в ці березневі дні презентує своє оповідання. На зустріч з івано-франківською дитячою письменницею завітали учні 3 класу школи №21.

Як із сучасними дітьми розмовляти про Тараса Шевченка? Як наблизити його образ до малечі нашого часу? Як викликати цікавість дитячими роками Тараса Шевченка? Віталія Савченко знайшла такий прийом, який не залишає байдужими малечу та підлітків, - перенесення у часі. Оповідання Віталії – це не фентезі, адже перенесення у часі відбувається уві сні. Герой оповідання, який також носить славетне ім'я Тарас та ще й прізвище – Шевченко, знайомиться з хлопчиком Тарасом. Дуже цікаво спостерігати за розвитком сюжету, за тим, як герой оповідання здогадується, що його новий знайомий – це славетний письменник. З якою щирістю та любов'ю наш сучасник Тарас допомагає маленькому Тарасу Шевченку та залучає до цього ще й свого батька – скульптора. Щастям світиться обличчя героя від того, що зміг, хоч і уві сні, поспілкуватися з хлопчиком «у дрантивих штанцях», подарувати справжні олівці та білий, як сніг, альбом для малювання.

Не менш цікаво було спостерігати за слухачами. Здається, вони також під час слухання перенеслися у часі і разом з героєм оповідання Тарасиком доторкнутися до життя нашого славетного Тараса Шевченка. Діти легко сприймали вже знайомі їм образи і хлопчика, що «пас телята за селом», і біленької сільської хати, і дитячих малюнків, зроблених вуглинкою.

Віталії Савченко вдалося своїм оповіданням та майстерним читанням твору доторкнутися до сердець маленьких слухачів, розбудити у них цікавість до дитячих років Тараса Шевченка, допомогти глибше пізнати поета, полюбити його творчість. Малеча активно включилася в обговорення, виявила бажання розказати вірші Т.Г. Шевченка.

Завершився захід спільною фотографією, фотографуванням з письменницею у фото зоні, знайомством із книжково-ілюстративною виставкою до дня народження Т.Г. Шевченка.

Було багато хорошого і якісного читання!

Фотомоменти заходу

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу