«Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон»

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Понеділок, 16 березня 2020 13:30

009_9_1312 березня в центральну бібліотеку для дітей на урок «Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон»,

присвячений дню народження Т.Г. Шевченка, прийшли учні 3- класу загальноосвітньої школи № 21.

Знову на нашу землю прийшла весна, а з нею і день народження нашого Пророка – Тараса Григоровича Шевченка. «Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон», - промовляє Ліна Костенко, а разом з нею і учні, що прийшли на урок в бібліотеку. Діти згадували сторінки біографії нашого Кобзаря, читали його вірші, розглядали різні видання «Кобзаря», малювали ілюстрації до його творів.

Маленькі читачі вчилися у Тараса Григоровича Шевченка думати, вчились, читали, і чужому навчались, й свого не цурались..!

Фотомоменти заходу

Т.Г. Шевченко для дітей

009_9_9Дитячий кобзар

Дитячий кобзар – це не просто збірка найвідоміших віршів Тараса Шевченка, а художнє видання з яскравими ілюстраціями. Картини Марини Михайлошиної підкреслять слова Великого Кобзаря та привернуть увагу як маленьких, так і великих читачів. Тут і українське село з біленими хатами, і козак, що збирається у довгу дорогу, і, звичайно, кобзар, що на кобзі грає та пісні про славетне минуле наспівує.

009_9_10Малий кобзар

Без сумніву, кожному з нас із дитинства знайомі деякі з творів, що ввійшли до цього видання. Однак унікальність читацької думки полягає в тому, що з кожним разом ми маємо можливість відчути знайоме як щось нове. Тим паче, що тримаємо в руках книжку, яка, за словами І. Франка, «відкрила немов новий світ поезії, вибухла, мов джерело чистої холодної води, заясніла невідомою досі в українському письменстві ясністю, простотою і поетичною грацією вислову».

Тож тепер у читача з'являється нагода постійно тамувати духовну спрагу з найчистішого, найпрозорішого джерела Тарасового «Малого Кобзаря».

009_9_11Тарас Шевченко – дітям

Книга в цікавій і доступній формі знайомить дітей з життям і творчістю генія українського народу – поета, художника Т. Г. Шевченка. Видання ілюстроване малюнками Т. Шевченка.

Для школярів, учителів та батьків.

009_9_12Кобзарик-школярик

Великий український поет Тарас Григорович Шевченко в усьому світі знаний як Кобзар. Його дбайливе ставлення до слова, любов до людей і рідної країни подарували поетові славу батька української літератури.

До книжки ввійшли вірші та поеми Т. Г. Шевченка, що вивчаються в 1-4 класах загальноосвітньої школи.

Видання адресоване широкому колу шанувальників українського слова.

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу