«Дивовижний чарівник країни Оз»: книжки-ювіляри-2020

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Вівторок, 28 квітня 2020 20:15

charivnyk-oz

Не гай часу – читай! Відома казка американського письменника Лаймена Френка Баума «Дивовижний чарівник країни Оз» вже 120 років зачаровує своїх читачів!

79 відсотків дітей дали найвищу оцінку цьому твору. «Дивовижний чарівник країни Оз» - перший із чотирнадцяти дитячих казково-фентезійних романів.

Це захоплива історія про дівчинку Дороті з Канзасу, яка разом із песиком Тото потрапляє у казкову Країну Оз. Зустрівши Страшила, Залізного Лісоруба і Лякливого Лева, Дороті вирушає з ними до Смарагдового Міста, щоб могутній чарівник допоміг їм у здійсненні найзаповітніших бажань.

Маленькі читачі матимуть змогу познайомитись із найпопулярнішими казковими повістями, разом з героями пережити неймовірні пригоди. Проте ця книжка не тільки для дітей. Дорослі, проводячи час за читанням разом з дітьми, дізнаються багато цікавого і для себе. 

Сімейне читання об'єднує!

Цитати: вони неодмінно заохотять до читання та гарантовано підіймуть настрій

  • Я багато розмірковував і прийшов до висновку, що найстрашніше в цьому житті - залишитися без серця. Коли я любив, не було в світі людини щасливішої за мене. Але той, у кого немає серця, не здатний любити. «Чарівник країни Оз»
  • Ви кожен день дізнаєтеся щось нове. Мізки є і у немовляти, але хіба воно розумне? Головне - це життєвий досвід, він приносить справжнюkraina_oz_1 мудрість, і чим довше ми живемо, тим розумніше стаємо. «Чарівник країни Оз»
  • kraina_oz_2Це диво життя, а воно сильніше чудес магів і чарівників. «Лоскутушка з країни з»
  • А як же ти можеш розмовляти, якщо у тебе немає мізків? - запитала Дороті. - Не знаю, - відповіло Страшило, - але ті, у кого немає мізків, дуже люблять розмовляти. «Чарівник країни Оз»
  • Ніяк не можу збагнути, чому тобі так хочеться покинути цю чудову і прекрасну країну і повернутися в сумне,посушливе місце, яке ти називаєш Канзасом. - Ти не можеш зрозуміти, тому що у тебе немає мізків, - відповіла дівчинка. - Ми, люди, з плоті і крові, любимо жити у себе на батьківщині, навіть якщо є країни і красивіші. Немає місця краще, ніж рідний дім.                                                                                                                                                    «Чарівник країни Оз»
  • Всі живі істоти відчувають страх в хвилину небезпеки. Хоробрість - це вміння перемагати свій страх ... «Чарівник країни Оз»
  • У цивілізованих країнах немає ні чарівників, ні чародіїв, ні чаклунів, але до нас цивілізація не дійшла, адже ми відрізані від усього світу. Тому у нас ще збереглися і чаклуни, і чарівники. «Чарівник країни Оз»
  • У цьому світі простота і доброта є єдиними чарівними паличками, які творять чудеса. «Чарівник країни Оз»
  • Завжди говорити тільки правду - надто клопітно та до того ж неважливо.  «Зникла Принцеса країни Оз»
  • Це диво життя, а воно сильніше чудес магів і чарівників. «Лоскутушка з країни Оз»
  • На новому місці краще спершу мовчати і добре озирнутися. «Чудова країна Оз»
  • А я - Верховний Диктатор... Мене обирають раз у рік. Коли народу дозволяється голосувати за свого правителя, це називається демократія. Звичайно, кожному хочеться бути Верховним Диктатором, але оскільки я видав закон, за яким я сам перераховую голоси під час виборів, то я завжди виграю. «Глінді з країни Оз»
 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу