«Хай щастю дитини не буде кінця»: до Міжнародного дня дитини

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Вівторок, 01 червня 2021 10:28

2021_den_zaxystyОдне із найстаріших міжнародних свят – Міжнародний день захисту дітей.

Щороку, 1 червня, в Україні відзначається свято маленьких громадян нашої країни і всіх дітей світу.

Нехай цей день принесе кожній дитині незабутні враження, радість, щастя спілкування, щирий сміх! Адже сьогодні – час для цукерок, машинок, ляльок і ракет! Сьогодні – час для гри, сьогодні – все для дітвори! Нехай і цей день, і дитинство для всіх буде яскравим, захоплюючим, сповненим любові, ласки та добра!

Щиро бажаємо вам, дорогі наші маленькі друзі, вашим батькам, бабусям і дідусям, миру, міцного здоров'я, щастя, добра та сімейного затишку.

День захисту дітей: історія свята

Рішення про проведення Дня захисту дітей було прийнято на сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, яка проходила в Парижі у 1949 році. Цей день було ініційовано, переймаючись долею дітей, які залишилися без батьків і даху над головою під час Другої Світової війни.

Вже наступного року 1 червня у понад 50 країнах уперше відсвяткували Міжнародний день дітей. Відтоді свято стало масштабнішим і щорічним.

Святкування дня дитини запроваджено з метою привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення добробуту дітей в усьому світі.

Свято звертає увагу на проблеми дотримання прав і охорони здоров'я дитини, які досі є однією з найбільш актуальних проблем у багатьох країнах.

Цікаві факти про дітей дивись за посиланням

prapor_den_zaxystyМіжнародний день захисту дітей має свій символ. Це прапор зеленого кольору, на якому зображена наша планета, довкола котрої розташовані дитячі фігурки різних рас і національностей.2021_june_1

Заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі і перешкоди. Заради усмішки дитини, в який стільки щирості і довіри, дорослі стараються зробити життя маленьких мешканців нашої планети кращим і безпечнішим. А діти, їх щирі серця і очі – радують наш погляд, змушують розтанути найсуворіше й найзагартованіше серце!

Сьогодні цей день набуває особливого значення, адже на превеликий жаль, і в Україні є діти, яким бракує тепла, дружнього спілкування з однолітками, справжнього дитинства і мирного неба над головою!

У День захисту дітей 1 червня Океан Ельзи на чолі зі Святославом Вакарчуком презентували спільну пісню з alyona alyona. Композиція "Країна дітей" - на вірші відомого українського поета Сергія Жадана. 

Вірш Сергія Жадана і композиція "Країна дітей" присвячується Даніїлу Дідіку, 15-річному громадському активісту, який став жертвою теракту під час Маршу єдності в Харкові в лютому 2015 року.

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу