Гра-загадка "Серпантин загадок про все на світі"

PDF Print E-mail

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Середа, 14 липня 2021 13:08

zagadka_2_2021Загадка... Хитромудре запитання, яке зазвичай має просту відгадку.

Це своєрідний і дуже давній вид народної творчості.

В сиву давнину загадкам надавали магічного значення, вони були пов'язані з культовими обрядами й звичаями, в них помітні сліди первісного світогляду. Вміле відгадування загадок вважалося ознакою розуму і щасливої вдачі. Загадки служили засобом випробування мудрості, зрілості людини.

Загадки – це улюблена дитяча забава з давніх давен, вони є чудовою гуртовою розвагою для дітей та дорослих. І користь від них велика, адже вони не тільки розважають, але й активізують пізнавальні можливості дитини.

Яскраві та пластичні за образністю, багаті на алітерації, поетично вишукані сипляться загадочки одна за одною, наче з рукава, коли збираються гуртом діти та дорослі. Думають всі над розгадкою, дають відповіді та не всі влучні. Але ось хтось дотепний відгадує: радість, впевненість в собі, щастя оволодіває удачливим гравцем!

Нагода стати удачливим гравцем у розгадуванні загадок була 14 липня у читачів центральної бібліотеки для дітей (вул. Бандери, 8) департаменту культури Івано-Франківської міської ради.

Протягом дня усім, хто приходив до бібліотеки, пропонували відгадати загадку, бібліотекарі виходили у сквер та на дитячий майданчик біля бібліотеки до малечі з грою-загадкою "Серпантин загадок про все на світі". Потішилися всі: і дорослі, і діти! Маленькі діти з азартом відгадували загадки на уважність. Підліткам та дорослим ми запропонували загадки про все на світі: про навколишній світ, про тварин, про професії, про транспорт тощо.

День з загадкою пройшов цікаво, весело, загадково!

Якщо хочете випробувати свої сили, - долучайтесь!

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу