Зустріч з дитячою письменницею Вікторією Савченко

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 27 листопада 2014 19:45
Зустріч з дитячою письменницею Вікторією Савченко

«Україна читає дітям» - цей проект крокує Україною. Сьогодні Вікторія Савченко, дитяча письменниця, читає малечі свої казки та вірші в центральній бібліотеці для дітей. Допитливі очі уважно стежать за всім, в залі душевна атмосфера тепла та казки.

А інакше й не могло бути! Адже сьогоднішні слухачі – діти – найвідвертіша публіка. А казки – це саме те читання, яке і захоплює, і інтригує, і викликає подив у дітей.

Бібліотекар читального залу Томілова Лілія Іванівна привітала маленьких читачів з першим візитом до дитячої бібліотеки, зауважила, що цей день для них – особливий, адже вони стали читачами, та побажала, щоб їх спілкування із книгою ніколи не припинялося. Книжок у бібліотеці дуже багато, проте дорога книги до читача – довга. Починається вона з автора, який придумує сюжет та записує його. Художник надає героям друге життя, створюючи візуальний образ. Він малює ілюстрації. Тільки тоді усе створене потрапляє у видавництво та із друку виходить диво – книга! Сьогодні таке диво – збірочка «Жадібні ведмежата» у нас в гостях разом з авторкою Вікторією Савченко. Книжка «Жадібні ведмежата» – весела, цікава, добра. Ми радимо всім її прочитати, адже героями оповідань збірочки є ваші однолітки, які потрапляють у різні життєві ситуації. Як вони з них виходять, як вчаться на власних помилках – про це буде цікаво дізнатися маленьким читачам. Збірка запам'ятовується добром і світлом, адже вчить поважати батьків, друзів, любити природу, бережно ставитися до всього живого, що нас оточує.

Вікторія Савченко. Жадібні ведмежатаВікторія Савченко розповіла, як почала писати казки. А потім читала. Малеча слухала казки... В їхній уяві повторно народжувалась казка вже під впливом артистичного читання авторки. В залі панувала тиша, тільки дитячі очі говорили про душевну роботу. Вони то насторожувались, то лякались, то добрішали та посміхались. Слухати малеча могла безкінечно довго, але ... Треба і свій сюрприз продемонструвати. І ось вже діти розігрують казку «Жадібні ведмежата» за ролями. За мотивами казки «Жадібні ведмежата» Лариса Омельченко зробила віршовану казку. Читачі із задоволенням зіграли її, зробивши Вікторії Савченко подарунок. Та письменниця не залишилась у боргу. Яке ж свято без солодкого? Письменниця подарувала дітям не тільки спілкування, а й два кошики цукерок - солодких ведмедиків. «Жадібні» ведмежата стали вже щирими й пригостили всіх присутніх цукерками.

Наостанок бібліотекар Лілія Іванівна від імені усіх присутніх побажала Вікторії Савченко міцного здоров'я, миру, та багато ідей для нових книжок.

Всі сфотографувалися та попрощалися до нових зустрічей.

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу