Книжково-ілюстративна виставка до Новорічно-Різдвяних свят «Місяцелік Василя Скуратівського»

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Четвер, 18 грудня 2014 18:25
Книжково-ілюстративна виставка до Новорічно-Різдвяних свят «Місяцелік Василя Скуратівського»

В центральній бібліотеці для дітей до Новорічно-Різдвяних свят читачам запропонована книжково-ілюстративна виставка «Місяцелік Василя Скуратівського». Виставка діятиме протягом всіх зимових свят, буде змінюватися та поновлюватися відповідно до свят.

Зараз вона представлена такими тематичними поличками: «19 грудня – Святого Миколая Чудотворця», «Святі обереги», «Вервичка Різдвяних свят ».

Довгоочікуване дитяче свято... Кожен чекає на подарунки, розраховує на добру ласку Миколая. А чи знають читачі історію походження традиції дарувати подарунки? Чи знають, як Миколай став Святим Чудотворцем? Чи з такою ж любов'ю, надією та сподіваннями на Святого Миколая чекають діти з інших країн? На всі ці запитання можна знайти відповіді, взявши книжку з полички «19 грудня – Святого Миколая Чудотворця». Тут також представлені збірочки з віршами та оповіданнями про день Святого Миколая «День подарунків», «Подарунки Святого Миколая», В.Багірової «Ми чекаємо Миколая», Н.Дички «В ніч Святого Миколая».

Книжково-ілюстративна виставка до Новорічно-Різдвяних свят «Місяцелік Василя Скуратівського»

Україна – багата традиціями. Пізнати свій обряд, пробудити любов до українських традицій допоможе читачеві книжкова поличка «Святі обереги». Книжки, які представлені на цій поличці, висвітлюють національні особливості українських свят, традицій, звичаїв і пов'язаних з ними атрибутики, символіки. Зимовий період особливий у вервичці святкувань українського року. Книжки «Українці: Свята. Традиції. Звичаї», «Пізнай свій обряд», «Дорогоцінна енциклопедія українознавства», В.Скуратівського «Дідух», «Український рік», О.Воропай «Звичаї українського народу» ознайомлять читачів з зимовими звичаями та традиціями, які й донині шануються та відзначаються в Україні.

Третя поличка «Вервичка Різдвяних свят» налаштує та підготує читачів до найбільшого зимового свята – Різдва Христового. Таїна пришестя Божого сина, трепетна радість Святого вечора, що єднає цілий світ у молитві та кожну родину за святковою вечерею завжди привертала увагу українських письменників. Збірка «Святий вечір» містить оповідання українських письменників про святвечір та Різдво. У величні Різдвяні дні так добре читаються книжки саме такої тематики.

Яке ж Різдво без колядок!? Ще є час пригадати знайомі та вивчити нові. Пропонуємо читачам збірки «Бог предвічний народився», «Щедрий вечір», «Християнські зимові свята», в яких багато колядок, щедрівок.

Колядуймо усією родиною, колядуймо усією Україною!

Завітайте до бібліотеки! У святкові Новорічно-Різдвяні дні знайдеться час і для книжки. Приємного всім та гарного читання!

 

Знайомтесь: книжка!

Пінзель. Фантазія на тему біографії. Ірина Пустиннікова

15_04_2024_5Йоганн Георг Пінзель (? — осінь 1762) — найвидатніший скульптор епохи рококо на українських теренах.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу