Ми обираємо здоровий спосіб життя

PDF Print E-mail

Новини,

Акції та конкурси

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
Субота, 09 лютого 2013 16:54

На завершення зустрічі бібліотекар читального залу Томілова Лілія Іванівна зробила огляд літератури за темою «Здоров'я – це скарб, цінуй його». Література була представлена у двох розділах: «Духовне здоров'я – запорука здоров'я фізичного», «Чи бути здоровим – вирішуєш ти».

До першого розділу увійшли книжки Бруно Ферреро «Це знає тільки вітер», «Небесна брама» та Мирослава Дочинця «Многії літа, благії літа», «Вічник». Бібліотекар презентувала книжки як такі, що зможуть допомогти молодій людині відшукати себе та своє призначення в цьому світі, налаштують на правильне осмислення себе в оточуючому світі, на гармонійне сприйняття природи.

Особливу увагу бібліотекар звернула на роман М. Дочинця «Вічник», який є претендентом на Шевченківську премію цього року. Роман являє собою життєпис виняткової людини. Андрій Ворон, герой роману, захищаючи гідність коханої людини, опиняється поза суспільством на довгий час. Одне ув'язнення змінювалось іншим, Чорний ліс на Буковині змінюється на тайгу в Колимі та Уссурійську. Проте в цих нелюдських умовах Андрій Ворон залишається людиною. Людиною доброю та сильною духом, до якої не пристає брутальність та жорстокість. Навіть у таких надумовах він постійно вчиться жити у гармонії з собою та оточуючими. Але це не просто життєпис. Мирослав Дочинець описав унікальний, осмислений і пронизаний істинною духовністю устрій життя однієї людини. Це – сповідь великої душі. Це – подарунок долі для того, хто запитує себе: «Хто я, звідки я, для чого я? Куди я йду?» Це письмо допоможе віднайти себе й укріпитись у великому Переході з нічого у щось.

Книги Бруно Ферреро та М. Дочинця сприймаються як свіжий струмінь у соціальній психології, людинознавстві, дієтології та валеології. Уважно і вдумливо слід читати та перечитувати ці книжки, дрібними ковтками, неначе п'ючи живу воду.

Другий розділ під назвою «Чи бути здоровим – вирішуєш ти» склали газетно-журнальні статті, в яких розглядається проблема здорового способу життя. У людини завжди є вибір. Важливо лише знати, чим загрожує нашому здоров'ю вживання деяких продуктів, відмова від активного способу життя чи захоплення сучасними технічними засобами.

Поінформований – значить озброєний. Мета статей журналу «Колосок» полягає в тому, щоб озброїти читачів корисними знаннями. Назви статей говорять самі за себе: «Обережно: мікрохвильова піч!», «І знову про Кока-Колу», «Обережно, не з'їж обгортку!», «Це звичайне незвичайне яблуко».

«Ми є те, що ми їмо», — так давньогрецький лікар Гіппократ пояснював важливість їжі для здоров'я людини. Інколи в продукті, який ми купуємо, їстівною є лише назва. Ці статті дають нам можливість розібратися у тому, що треба знати і вміти, щоб правильно харчуватися.

Багато трагедій за останні роки пов'язані з комп'ютером, з комп'ютерними іграми. У статті «Обережно! Небезпека: комп'ютерні ігри» наведені приклади трагедій та їх причин. Факти та цифри шокуючі. Стаття заставляє замислитися над тим, що робити, аби не стати заручником комп'ютерної залежності.

Після зустрічі юнаки та дівчата ознайомилися з запропонованою літературою, спілкувалися з лікарем.

Далі буде. Чекайте на нову зустріч!

 

Коментарі 

 
+2 #2 Наталя 18.03.2013 21:10
Ви МОЛОДЦІ! :-)
 
 
0 #1 марія ляхович 25.02.2013 17:03
Мені дуже сподобалася виставка і я зрозуміла що світ наповнений різними кольорами
Велике спасибі працівникам бібліотеки!!! :-)
 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу