Наймиліший та найчарівніший...

PDF Print E-mail

Новини,

Останні новини

Автор: Івано-Франківська центральна міська дитяча бібліотека   
П'ятниця, 15 квітня 2011 10:24

Незнайка

Хто не читав роман, той бачив, напевно, мультфільм про наймилішого та найчарівнішого Незнайка. 60 років тому Микола Носов написав трилогію про нього.

Родом герой з Канади. Спочатку Незнайко як літературний герой з'явився в уяві та у коміксах канадського художника та письменника Палмера Кокса в середині 19 століття. А до нас він прийшов у вільних перекладах цих коміксів письменниці Анни Хвольсон.

Микола Носов, познайомившись з книжками Анни Хвольсон, захотів переказати ці казки на свій лад. Так у 1951 році письменник М. Носов написав першу книжку про пригоди коротунчиків. Цікавий факт! Друкуватися історії про коротунчиків Квіткового міста вперше почали в українському журналі «Барвінок». Редактор журналу Б. Чалий довідався про задум написання цього твору. Митці цілу ніч говорили про героїв, події нового роману. Б. Чалий так закохався у образ милого та чарівного Незнайка, що запропонував авторові, не чекаючи завершення роману, друкувати його глави у своєму журналі. Пригоди Незнайка та його друзівТак вперше казка про Незнайка була надрукована в українському журналі «Барвінок» двома мовами – російською та українською. А свій прихід у дитячу літературу М. Носов зв'язує з народженням сина – треба було йому розповідати все нові й нові казки, забавні історії для нього та його однолітків-дошкільнят. «Потроху я зрозумів, що писати для дітей – найкраща робота. Вона потребує багато знань. Головне – любові до дітей», – говорить автор повісті. Носов ввів в дитячу літературу нового героя – наївного та розсудливого, пустотливого та допитливого. Автор зауважує, що деякі риси свого героя він списував, спостерігаючи за своїм маленьким сином. Але нам здається, що і сам М. Носов, великий фантазер завжди готовий до будь-яких починань, лукаво виглядає з-під образу Незнайка.

Саме час познайомитись з Незнайком!

 

Знайомтесь: книжка!

«Роденія, або Подорож за веселку» Надія Гуменюк

rodenijaОднієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна.

Детальніше...

Опитування №11

Що читаєш влітку?

Літературу за шкільною програмою - 24.2%
Додаткову літературу - 33.3%
Обидва варіанти - 42.4%

Всього голосів: 33
голосування за це опитування закінчилось на: 31 серп. 2019 - 00:00
Електронний каталог
Віртуальна реальність
Переможець конкурсу